Workshops

Workshop Discover your PLAY

In deze korte workshop (2 uur) wordt helder wat de voordelen en effecten van (meer) spelen voor volwassenen zijn. Ook wordt stilgestaan bij de 'angst/schaamte' die er vaak op spelen zit als volwassene, met name in een serieuze zakelijke omgeving. De deelnemers gaan actief met zes verschillende vormen van spelen aan de slag, om op deze manier hun persoonlijke voorkeur te ontdekken.

Joy-Care-Leadership

Step 1 (EDtS - Easier Done than Said) in creating a positive company culture samen met Lenny Ravich (humorexpert en schrijver van bestseller: "A funny thing happened on the way to enlightenment"); Een engelstalige innovatieve 1 tot 2 daagseworkshop voor managers. Veel rechterhersenhelftstimulatie door oefeningen vanuit ervaringsleren, improvisatietheater en laughter yoga. Bevordert creativiteit, werken met plezier en groepsbinding. Ook zeer geschikt als teambuilding. Meer informatie over deze manier van teachless teaching op
www.ha-p.com

Voor groepen van 20-100 deelnemers.

Wat een deelnemer van deze workshop vond:

Believe it or not, we are all using the phrases and the instruments you guys introduced us during the training. I still am feeling very lucky to be a part of this experience. Once again thank you from deep of my heart and hope we stay connected. All the best and warm hugs from Istanbul(Nur Bilgin, F&B Director Divan Hotels Istanbul)

Workshop Train-the-Trainer Creatieve en Verrassende werkvormen
Veel ervaren trainers merken dat zij steeds terugvallen op de voor hen bekende werkvormen en oefeningen. Annemarie reikt in een actieve dag een reeks van creatieve en verrassende werkvormen aan, afgestemd op de leerdoelen en doelgroep(en) van de trainer. Direct toepasbaar in de praktijk.

Wat eerdere deelnemers van deze workshop vonden:

-Veel nieuwe oefeningen geleerd die ik direct in de praktijk kan inzetten.

-Een plezierige, creatieve dag. Ervaringsleer. deze dag heeft mij door een aantal oefening mooie inzichten gegeven welke weer te gebruiken zijn in mijn eigen praktijk.

-Ik vond de dag met Annemarie inspirerend op inhoud. De verrassende locatie vond ik leuk. Uit de comfortzone, een aantal leuke oefeningen gezien.

-Veel praktisch toepasbare oefeningen die in diverse situaties snel zijn toe te passen.

-Ervaringsleer; was een nieuwe ervaring en gaf veel inspiratie.

-Interessante onderwerpen, leuke en toepasbare oefeningen en op een leuke manier door Annemarie getraind.

-Het meest interessant vond ik de leerdoelen ophalen van een grote groep. Heel snel tot de meest gekozen doelen komen is heel erg effectief.

-Ervaringsleer; geeft mij veel meer mogelijkheden om bewustwording te creëren, energie te genereren en invulling te geven aan onze kernwaarde verrassend. Bovendien waardeer ik de performance van Annemarie met een: 9.


Workshop Creatieve werkvormen in het (hoger) onderwijs

Als gastdocent is Annemarie Steen sinds eind 2009 verbonden aan de Fontys Academy for Creative Industries. Voor de klas ervaarde zij de veranderde behoeften van de huidige generatie studenten en bedacht zij creatieve werkvormen en leerconcepten, die de betrokkenheid van studenten verhoogde en een effectief leerresultaat opleverde. In deze workshop gaat Annemarie actief aan de slag met docenten om haar kennis te delen en de deelnemers handvatten aan te reiken om een les/college met een paar eenvoudige aanpassingen veel interactiever en afwisselender te maken.

Wat een deelnemer van deze workshop vond:

Annemarie provided me with lots of new ideas to inspire my students into working with trends. She's very creative and practical in offering solutions and making you invent them yourself. A very useful workshop! - Maaike Rijnders (Lecturer Trendwatching at Fontys Hogescholen - Academy for Creative industries)

Workshop Netwerken met humor en plezier

Doel is om de deelnemers op betekenisvolle wijze met elkaar in contact te brengen, waardoor hart-tot-hart-connecties ontstaan. Want zakendoen is nog steeds een kwestie van gunnen. En netwerken is een proces van geven en krijgen. Netwerken was nog nooit zo leuk. Voor groepen vanaf 20-200 deelnemers.

Workshop Verkopen op beurzen en shows

Er wordt veel tijd en geld gespendeerd om een beursstand een mooie uitstraling te geven. Helaas wordt het levende visitekaartje van organisaties, de standbemanning, nog wel eens vergeten. En dat terwijl het succes van een beurs grotendeels afhankelijk is van hoe zij zich op de stand gedragen. Is uw standbemanning optimaal voorbereid en in staat om snel betekenisvolle contacten te leggen met de bezoekers? Zo nee, dan is deze workshop een aanrader.

Workshop Theatersport/ improvisatietheater

In deze workshop maken mensen op een actieve manier kennis met deze vorm van improvisatietheater, in Nederland bekend geworden door het televisieprogramma "De Lama's". Deelnemers leren in een veilige omgeving te vertrouwen op spontane ingevingen, te spelen vanuit een mentaliteit van JA-EN (in plaats van JA-MAAR of NEE-want) en te ervaren hoe leuk het is om samen te spelen en te creëren. Ook zeer geschikt als teamactiviteit.


Workshop Lachyoga

Laughter is the shortest distance between two people (Victor Borge)

In deze workshop neemt Annemarie, alias Yamuna, de deelnemers mee in een ervaring waarbij veel gelachen wordt. Lachen ontspant, lachen verbindt, lachen wordt te weinig serieus genomen.

Neem voor meer informatie over deze en andere mogelijke workshops contact op met SteenTrain.