ANNEMARIE STEEN

ENTHOUSIAST - CREATIEF -RESULTAATGERICHT & 'SERIOUS ABOUT PLAYFULNESS'


"Ik ken jou ergens van" komt voort uit het feit dat Annemarie tussen 1984-1994 regelmatig op televisie te zien was in diverse rollen, waaronder in de series "12 steden, 13 ongelukken", "Vrouwenvleugel" en de Duitse tv-film "Moffengriet". In haar vrije tijd doet Annemarie actief aan improvisatietheater. Zij ontdekte dat oefeningen en technieken vanuit improvisatietheater zeer goed te integreren zijn in trainingstrajecten. Niet alleen in rollenspel, maar ook als middel om de creativiteit van deelnemers te stimuleren of als inspirerende teamactiviteit.

Annemarie Steen is sinds 1998 werkzaam in de professionele trainingsbranche. Zij ondersteunt bedrijven met resultaatgerichte en creatieve concepten voor verander- en verbetertrajecten. De factoren inzicht, competenties en gedrag staan hierbij centraal.

Annemaries aanpak kenmerkt zich door enthousiasme, creativiteit en resultaatgerichtheid. Zij weet in haar presentaties, workshops, meerdaagse trainingen en inspiratiegesprekken mensen op uitnodigende wijze te inspireren hun comfortzone te verlaten, te ervaren, te reflecteren, te leren en te groeien. Vertel Annemarie uw doelstelling en zij komt met zeer uiteenlopende, creatieve en praktische ideeën hoe daar te komen.

Na haar studie Film & Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en met ervaring als reisbegeleider in India/Nepal, startte Annemarie in 1998 als trainer. Eerst als franchisenemer bij een internationaal bekend trainingsbureau. Binnen korte tijd had zij een eigen klantenbestand en verzorgde zij trainingen op het gebied van klantgerichtheid, verkoop en management. Sinds 2003 werkt Annemarie geheel zelfstandig, met een aantal jaren aanvullende ervaring als consultant en salesdirecteur. Naast het geven van trainingen en workshops, wordt Annemarie steeds vaker als spreker voor grote groepen gevraagd.

In oktober 2014 stond zij op het podium van een TEDx in Dublin met haar presentatie "What happens when you press PLAY"

Sinds 2015 is Annemarie als gastdocente verbonden aan de Estonian Business School, waar zij voor MBA studenten het programma "Creative Leadership" verzorgt, uiteraard op een 'playful learning' wijze. Hiervoor ontving zij de "Best visiting lecturer 2016-2017" award. Ook werkt Annemarie regelmatig als senior faculty met THNK - School of Creative Leadership voor innovatie en leiderschaptrajecten.

Annemarie wordt blij van (sportieve) reizen, culinair genieten, improvisatietheater, nieuwe dingen leren en haar dochter zien opgroeien.

Wat anderen over Annemarie zeggen...
"Annemarie provided me with lots of new ideas to inspire my students into working with trends. She's very creative and practical in offering solutions and making you invent them yourself. A very useful workshop!" - Maaike Rijnders (Lecturer Trendwatching at Fontys Hogescholen - Academy for Creative industries)

“Annemarie heeft een aanstekelijke werkwijze die haar deelnemers inspireert en in beweging brengt om van binnenuit tot actie te komen. Zowel inhoudelijk als qua presentatie een topper!” (Ben van Peppen)

“Op basis van de jaren die ik met Annemarie heb mogen werken, typeer ik haar als: creatief, betrokken, zorgvuldig en lerend. zij wist in verschillende situaties met verrassende en prikkelende opmerkingen en oplossingen te komen. Steevast deed ze dat vanuit een grote betrokkenheid bij het onderwerp en de mensen.Opvallend was ook de zorgvuldige manier waarop zij de verschillende belangen van betrokkenen in ogenschouw nam. Daarnaast heeft Annemarie de plezierige eigenschap snel te kunnen en willen leren.” (Jan Kuipers, directeur/eigenaar Franklin Covey Benelux)

“A great partner in every kind of journey. Annemarie likes to travel and it shows ! Good wine doesn't need decoration, Annemarie keep up the good work !" ( Michael_D)

"Van Annemarie weet ik hoe ze altijd inspirerend bezig is mensen te helpen positief te veranderen" (Aart Pastoor, directeur BNI Gelderland - Flevoland)

"Annemaries enthousiasme is geweldig en erg aanstekelijk!" (Paul Heise)

Meer feedback